zelfstandigheid

ontwikkeling

openheid

verbondenheid

Bijzonder vakantieverlof

In sommige gevallen kun je als ouder of verzorger toestemming vragen aan de schoolleiding om buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan met je kind. Dit kan alleen als het voor jou onmogelijk is om in de schoolvakanties vakantie te nemen, vanwege de bijzondere aard van jouw beroep. Voor vakanties mag je maximaal 10 dagen per jaar vrij vragen voor jouw kind.

 

Leerplichtambtenaren adviseren bij verlofaanvraag

Scholen kunnen een verzoek om verlof buiten de schoolvakanties voorleggen aan de leerplichtambtenaar. Deze zal bij de toekenning een adviserende rol vervullen. De leerplichtambtenaar brengt binnen een week een schriftelijk advies uit aan de directeur.

De volgende richtlijnen geven alvast inzicht in welke verlofverzoeken mogelijk worden toegekend dan wel afgewezen:

Hieronder vind je het aanvraagformulier met toelichting. Aanvragen dien je in te dienen bij de directeur van de school van jouw kind.

 

Houd mij op de hoogte van vacatures*

* Als je een vacature-alert maakt of aanbevolen vacatures ontvangt, betekent dit dat je akkoord gaat met ons Privacy beleid. Je kunt je instellingen voor toestemming te allen tijde wijzigen door je af te melden.

Ans Repko
Onderwijskundig coördinator wetenschap en technologie

Zelfstandigheid

“Een uitspraak van Einstein is: ‘Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.’ Bij Surplus willen we deze nieuwsgierigheid stimuleren, zodat kinderen gaan onderzoeken en ontdekken. Ik nodig ze uit om hun grenzen te verleggen.”

Astrid Alfering
Leerkracht

Ontwikkeling

Bij Surplus onderzoeken we welke vernieuwingen voldoende opleveren voor de ontwikkeling van kinderen. Die integreren we in het onderwijs. Zelf volg ik de Surplus-opleiding ‘Specialist Toekomstgericht onderwijs.

Astrid Alfering

Thomas Riemers
Leerkracht

Openheid

“Het liefst gebruik ik zo weinig mogelijk methodes en halen we onderwerpen uit de praktijk. Wat gebeurt er in de samenleving?”

Thomas Riemers

Bastienne Bijl
Leerkracht

Verbondenheid

Bastienne Bijl: “‘Surplus is voor mij vooral verbondenheid. Er is veel ruimte om elkaar op te zoeken. Als je een vraag hebt, zeggen collega’s al snel: ‘O, kom even kijken dan.’