Ik val in en ik neem mee...
Je wordt vandaag gebeld dat je morgen mag invallen. Hoe bereid je jezelf daarop voor? En wat neem je mee? Britt vertelt hoe zij het doet.
Voor het vervangen van leerkrachten en onderwijsassistenten werkt Surplus met een vervangingspool. Daarnaast werken we met invallers. Wat houdt het in?
Een baan in de vervangingspool is een ideale start om als leerkracht kennis te maken met allerlei verschillende scholen en te onderzoeken wat bij je past. Als je vervolgens vanuit de pool doorstroomt naar een vaste groep is de kans groter dat je dan echt op je plek zit.
Je wordt vandaag gebeld dat je morgen mag invallen. Hoe bereid je jezelf daarop voor? En wat neem je mee? Britt vertelt hoe zij het doet.
Als je langer dan zes weken op een school werkt, val je onder de begeleiding van de directeur van die school. Je doet mee aan de reguliere gesprekkencyclus van functionerings- en beoordelingsgesprekken.
Als je korter dan zes weken op eenzelfde school werkt, val je onder de begeleiding van de praktijkopleiders van Surplus, Wendy van Hooff en Michelle van den Heuvel. Zij voeren jaarlijks een gesprek met jou. Soms komen ze ook bij je in de klas kijken.
Het doel daarvan is dat wij graag weten hoe het met jou als (tijdelijke) werknemer van Surplus gaat en welke wensen je hebt voor de toekomst. Als je met vragen rondloopt of ergens mee worstelt, dan kijken we wat we voor jou kunnen betekenen.
Meer weten over invallen bij Surplus, of over een baan in de vervangingspool voor leerkrachten of de vervangingspool voor onderwijsassistenten? Stuur je vraag per e-mail, vergezeld van je cv naar vacatures@stichtingsurplus.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Of solliciteer direct en stuur meteen je motivatiebrief en cv naar vacatures@stichtingsurplus.nl.
Als stagiair deelnemen aan een teamvergadering: wat is je rol? Wij vroegen het aan Ilse en Jari op De Triangel.
En we h…
Eline Koningstein geeft les aan groep 3/4 op De Wielewaal in Schagen. Zij is mentor en begeleidt dit schooljaar maar li…
Astrid Alferink en Elly de Jonghe werken al zo’n vijftien jaar samen als duo. Lange tijd stonden ze samen voor de kleut…
Vertel niet teveel over jezelf maar stel vooral vragen, ken je slechte eigenschappen en bereid je goed voor. Deze en an…
Marianne Stroomer startte 17 jaar geleden als leerkracht van groep 1 en 2 op Surplusschool De Meerpaal in Anna Paulowna…
Als je carrière wilt maken, moet je niet voor het onderwijs kiezen. Dat is wat veel mensen denken. De realiteit is ande…
Je wordt vandaag gebeld dat je morgen mag invallen. Hoe bereid je jezelf daarop voor? En wat neem je mee? Britt vertelt…
Dat kunnen we nog het beste aan de kinderen vragen. Lees wat Zylvanio (12), Lot (9), Siz (8), Ranya (11), Levi (9) en G…
Kun jij feedback ontvangen? Hoe ga je om met kritiek? En wat is het verschil?
Voor alles is een eerste keer. Zo is er ook de eerste keer dat je als leerkracht een oudergesprek voert. Hoe pak je dat…
Lekker dat je geslaagd bent, eindelijk je diploma op zak. En nu aan de slag, als leerkracht voor de klas. Je eerste wer…
“Als kind zat ik op de Frankendael in Callantsoog en daar had ik het naar mijn zin. Toen wist ik al dat ik later ook vo…
Als je vanuit de Pabo stage loopt op een Surplusschool, word je gekoppeld aan een mentor en een praktijkopleider van Su…
Ans Repko
Onderwijskundig coördinator wetenschap en technologie
“Een uitspraak van Einstein is: ‘Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.’ Bij Surplus willen we deze nieuwsgierigheid stimuleren, zodat kinderen gaan onderzoeken en ontdekken. Ik nodig ze uit om hun grenzen te verleggen.”
Astrid Alfering
Leerkracht
Bij Surplus onderzoeken we welke vernieuwingen voldoende opleveren voor de ontwikkeling van kinderen. Die integreren we in het onderwijs. Zelf volg ik de Surplus-opleiding ‘Specialist Toekomstgericht onderwijs.
Thomas Riemers
Leerkracht
“Het liefst gebruik ik zo weinig mogelijk methodes en halen we onderwerpen uit de praktijk. Wat gebeurt er in de samenleving?”
Bastienne Bijl
Leerkracht
Bastienne Bijl: “‘Surplus is voor mij vooral verbondenheid. Er is veel ruimte om elkaar op te zoeken. Als je een vraag hebt, zeggen collega’s al snel: ‘O, kom even kijken dan.’